Képeslap küldés Kattints a Képeslap küldése gombra ha ezt a képeslapot szeretnéd elküldeni, vagy a Karácsonyi képeslapok címe, ha másikat választanál. Karácsonyi Háttérképek
Kép megtekintése Karácsonyi háttérkép, Christmas Wallpaper
Képeslap küldés Szilveszteri kép, buek animációs kép

Szilveszteri Képeslapok

Facebook

Partnerek

Ünnepi idézetekKarácsony gyűjtemény

Mézeskalács karácsonyfa

A karácsony egyik legszebb szimbóluma közé tartozik a karácsonyfa. Ezzel a recepttel nem csak örökzöldként díszítheti otthonod, hanem süteményként is.

A karácsonyfa alapja a mézeskalács tészta.

Mézeskalács receptje:

Hozzávalók:
1 kg liszt
4 dl porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál fahéj
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipet só
10 margarin
3 egész tojás
2 és fél - 3 dl méz
+ ha díszítjük: egy tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor


A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összedolgozzuk. (Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt egy kis részét az elején félretesszük, és a kidolgozáskor gyúrjuk a tésztához.) A deszkát bőven meglisztezhetjük. Arra figyelni kell, hogy ne legyen túl lágy a tészta, mert akkor túlságosan megdagad a sütőben, "elfolyik" a forma, és ráadásul lukacsos lesz a sütemény felülete. A tésztából vágjunk egy kisebb darabot, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtsuk ki. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de vigyázni kell hogy meg ne égjen, mert nagyon gyorsan sül. A sütések között a tepsit nem kell újra bezsírozni, csak esetleg egy kicsit meglisztezni.
A kisütött formák felületét cukormázzal díszíthetjük. Ehhez csipet sóval felverünk egy tojásfehérjét. A kemény habhoz mintegy hat-hét közepes kanálnyi cukrot keverünk. A cukorhab egy kis részét nejlonzacskó sarkába töltjük. Ezután a zacskó sarkára vágunk egy kis lyukat. A díszítésbe bevonhatjuk a család apraja nagyját, jó kis karácsonyi hangulatot teremthetünk vele.

Miután elkészítettük a mézeskalács tésztánkat, neki is kezdhetünk a karácsonyfa készítésének. Tíz csillagra lesz szükségünk, úgy, hogy a csillagok csökkenő méretűek legyenek. Szupermarketekbe lehet kapni különböző méretű tészta szaggatókat, de ha mégsem lenne kéznél, akkor sütőpapírból készítsünk sablonokat, tegyük a tésztára és késsel vágjuk ki a sablon körül. Ha már meg van mind a tíz csillag, akkor tegyük be az előmelegített sütőbe. Közbe készítsük el a díszítéshez szükséges mázat. A karácsonyfát úgy kell összeállítani, hogy a legnagyobb csillag tetejét kenjük be mázzal és ragaszuk rá a következő csillagot csökkenő sorrendbe és folytassuk, így tovább, az utolsó csillagnak a tetejét ne kenjük be mázzal, majd csak készítsünk rá valami szép kis díszítést. A fenyőfánk széleit kis pöttyökkel is díszíthetjük akár.
mézeskalács karácsonyfa
  • Értékelés betöltése 3.18-6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Átlag: 3.8

Hasonló cikkek

Mákos guba

Mákos guba recept karácsonyra
Ezt az egyszerűen elkészíthető, de mégis finom desszertet rövid idő alatt készítheted el az ünnepek alatt. Nagyon jó választás nagy vendégvárás esetén.
Tovább

Halászlé

Halászlé Recept karácsonyra
Sok családnál el sem tudják képzelni a karácsonyt halászlé nélkül. Ünnepi hagyományként évről évre újból az asztalra kerül. Receptünk segítségével idén te is elkészítheted az ünnepekre.
Tovább
Üzenet írása

Üzenet írásához be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod kell!
Hozzászólások
Banuné Kopasz Zsuzsanna 2009-12-01 16:12
love cook bye xmas snow candy snowm sledge
Virág 2009-11-24 16:59
Ez gyönyörűű!! Idén biztos kipróbáljuk cook